Ήταν κάποτε το πιο φθηνό και χορταστικό φαγητό του δρόμου. Σήμερα, το σουβλάκι απειλεί να γίνει… είδος πολυτελείας για τον μέσο καταναλωτή. Η τιμή του ανεβαίνει σταθερά τους τελευταίους μήνες, με τους καταστηματάρχες να δηλώνουν ότι δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν τα κόστη.
Από τον γύρο και την πίτα, μέχρι τις σακούλες και τις προμήθειες στις πλατφόρμες, το κόστος έχει εκτοξευτεί – και το παραδοσιακό σουβλάκι, αν και παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων των τουριστών, βαραίνει το πορτοφόλι των ντόπιων.
«Το πρόβλημα είναι συνολικό», λένε οι επιχειρηματίες εστίασης. «Αυξήσεις σε όλα, από τις πρώτες ύλες μέχρι τα λειτουργικά».
Η τιμή για ένα τυλιχτό φθάνει πια από 3,50 έως 5 ευρώ.
Αναλυτικά τα βασικά κόστη για ένα τυλιχτό:
- Πρώτες ύλες: πίτα, κρέας (γύρος ή καλαμάκι), πατάτες, ντομάτα, σάλτσες
- Αναλώσιμα: κάρβουνα, λαδόκολλα, αλουμινοσακούλα, σακούλα νάιλον μεταφοράς, χαρτοπετσέτες
- Επιπλέον επιβαρύνσεις: προμήθειες για κάρτες και delivery πλατφόρμες
- Λειτουργικά έξοδα: ρεύμα, ενοίκιο, μισθοί, κόστος εξοπλισμού και τραπεζοκαθισμάτων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News