Ένα καλοκαιρινό γλύκισμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Υλικά
- 1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη για τάρτα με δύο φύλλα, αποψυγμένη
- 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
- 10 ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Αφήστε το στην άκρη.
- Στρώστε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με την βάση της κρούστας. Τοποθετήστε μια μονή στρώση ροδάκινων και πασπαλίστε με λίγο από το μείγμα αλευριού.
- Συνεχίστε τη στρώση με τα υπόλοιπα ροδάκινα και το μείγμα αλευριού.
- Κόψτε το δεύτερο φύλλο κρούστας σε μακριές λωρίδες και τελειώστε τη ροδακινόπιτα τοποθετώντας τις λωρίδες σε μία στρώση και από πάνω σε μία δεύτερη με αντίθετη κατεύθυνση.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι η κρούστα να πάρει χρώμα, περίπου 45 λεπτά.
- Αφήστε την πίτα να κρυώσει πριν την κόψετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News