Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Φάβα με ψητό καλαμάρι

Μια συνταγή του Θοδωρή Κυριακίδη

Φάβα με ψητό καλαμάρι
Υλικά:

100γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
100γρ καρότα ψιλοκομμένα 
100γρ φινοκιο ψιλοκομμένο 
200γρ φάβα 
150γρ ελαιόλαδο 
Χυμός από ένα λεμόνι 
Λίγο ξύδι 
Αλάτι 
Πιπέρι 
2 μεγάλα καλαμάρια

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά τα λαχανικά με όλο το ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν. Βράζουμε την φάβα σε 500γρ νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει σε σημείο που να λιώνει.

Τέλος πολτοποιούμε στο μπλέντερ την φάβα με τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι ,ξύδι και λεμόνι .

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια από την μεμβράνη τους, τα κόβουμε κατά μήκος και τα χαράζουμε με ένα μαχαίρι από την εσωτερική πλευρά. Τα ψήνουμε πρώτα από την πλευρά που είναι χαραγμένα σε ένα πολύ ζεστό τηγάνι με ελαιόλαδο για περίπου μισό λεπτό και το ίδιο από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News