Πυρετός επικρατεί στα ζαχαροπλαστεία ενόψει των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες να έχουν την τιμητική τους, ωστόσο το κύμα ακρίβειας αναδεικνύει τη σοκολάτα σε «πρωταθλητή», μια και οι τιμές της, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του κλάδου, δείχνουν να έχουν... ξεφύγει.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, η σοκολάτα ανεβάζει τις τιμές των γλυκών κατά περίπου 20%. Οι κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής και μαύρης σοκολάτας κυμαίνονται σε τιμές μεταξύ 19 και 20 ευρώ/κιλό. Την ίδια ώρα, οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες κοστίζουν από 14,90 έως 17,50 ευρώ/κιλό, οι δίπλες έως 17 ευρώ, ενώ τα πανετόνε έως 18 ευρώ.
Οι ζαχαροπλάστες υποστηρίζουν πως τα γλυκά που περιλαμβάνουν σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς φέτος πωλούνται πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι.
Από την πλευρά τους, προβληματισμένοι εμφανίζονται οι καταναλωτές που θέλουν να φτιάξουν μόνοι τους τα γλυκά των εορτών για να... μυρίσει το σπίτι, καθώς το κόστος των υλικών είναι υψηλό, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το βούτυρο για τους κουραμπιέδες και τα αμύγδαλα τα οποία φτάνουν τα 12 ευρώ/κιλό.




Ναι αλλά για τη ΜΑΡΦΙΝ δε γράφετε τίποτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως ακριβαίνουμε τα προϊόντα καπνού σαν ένα μέτρο στην προσπάθεια για την καταπολέμηση το καπνίσματος, έτσι και με τα γλυκά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλετε να τα έχουμε φτηνά να τρώτε συνέχεια και να παθαίνετε όλοι ζάχαρο;
Έλεος με τη μιζέρια σας.
Ελπίζω να έχετε δει ότι η τιμή του κακάο (από το οποίο παράγεται η σοκολάτα) έχει καταρρεύσει φέτος. Από τις $12,000 το Φεβρουάριο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα $5,800 και πέφτει διαρκώς. Οπότε δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για αυξήσεις σε γλυκά με σοκολάτα, ίσα ίσα που έπρεπε να γίνονται σημαντικές μειώσεις. Πρόκειται 100% για κερδοσκοπία. Απλώς μην αγοράζετε. Αφήστε τους να τα φάνε μόνοι τους, αφού ούτως ή άλλως δεν κάνουν καλό στην υγεία (ούτε και στην τσέπη βέβαια).
ΑπάντησηΔιαγραφή