Το ρύζι βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής. Αυτό από μόνο του αρκεί για να το συμπεριλάβετε εβδομαδιαίως στη διατροφή σας. Πλέον θα το βρείτε σε διάφορες εκδοχές ανάλογα με τον τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας του. Το πρόβλημα στις δίαιτες δεν είναι μόνο οι θερμίδες. Το ρύζι, είτε καστανό είτε λευκό, αποδίδει στον οργανισμό περίπου τις ίδιες θερμίδες.
Το καστανό ρύζι, είναι λιγότερο επεξεργασμένο από το λευκό ρύζι, καθώς διατηρεί το πίτουρο και το φύτρο του κόκκου, κάτι που το καθιστά πιο πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες (κυρίως του συμπλέγματος Β) και ανόργανα συστατικά όπως μαγνήσιο και φώσφορο, λέει η διαιτολόγος, Melissa Rifkin, MS, RDN, CDN και εξηγεί πως οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλύτερη πέψη, την πιο σταθερή απελευθέρωση ενέργειας και τη διατήρηση της αίσθησης του κορεσμού για περισσότερο χρόνο, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο.