Στα πλεονεκτήματα των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην προσπάθεια για έναν πρωτογενή τομέα θωρακισμένο απέναντι στην Κλιματική Κρίση, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά, το Σάββατο, με θέμα «Θερμοκήπια & Καινοτομία: Επενδύοντας στο μέλλον της Αγροτικής Ανάπτυξης».
Ο Υφυπουργός κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σημείωσε ότι το πρόγραμμα που αναπτύσσει το ΥΠΑΑΤ, και ανέδειξε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, δίνει νέες ευκαιρίες, δημιουργεί προοπτικές και προσφέρει λύσεις σε πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες παραγωγούς.
Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, στάθηκε στην αύξηση της παραγωγικότητας, στη μείωση της κατανάλωσης νερού, στην ανάπτυξη πιο βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, αλλά και στα οικονομικά οφέλη για τους παραγωγούς, μέσω της μεγαλύτερης παραγωγικότητας και της βελτίωσης της ποιότητας των προϊόντων.