![]() |
Ψαρόσουπα με άρωμα ούζο και αρωματικό ελαιόλαδο |
Διαβάστε λεπτομέρειες:
Για τον ζωμό της σούπας…
1 κιλό σκορπινα
2 μέτρια κρεμμύδια
1 μεγάλο φινοκιο
2 φύλλα δάφνης
Θυμάρι
Αστεροειδείς γλυκάνισος
Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε την σκορπινα μαζί με τα λαχανικά ,τα φύλλα δάφνης ,τον γλυκάνισο και το θυμάρι.
Βράζουμε για περίπου 40 λεπτά και στην συνέχεα φιλτράρουμε προσεκτικά να μην διαλύσουμε το ψάρι μας.
Για το αρωματικό ελαιόλαδο…
Σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρώς χωρίς να πάρουν χρώμα, διάφορα μυρωδικά όπως θυμάρι, μαντζουράνα, ρίγανη, δενδρολίβανο και σκόρδο.
Μετά προσθέτουμε μισό λίτρο ελαιόλαδο και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθεί το λαδί αφήνουμε για 1 μέρα και την επομένη το φιλτράρουμε!
Για την σούπα…
200 γρ πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
100γρ πράσο (το λευκό μέρος κατά προτίμηση)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό μας μαζί με 150 γρ ελαιόλαδο τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κυβάκια και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
Στο τέλος κάνουμε ένα αυγολέμονο 2 με 3 αυγά για κάθε λίτρο!
Για το σερβίρισμα καθαρίζουμε το ψάρι, ψιλοκόβουμε λίγο άνηθο, λίγο μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο τέλος.
Υπάρχουν ακόμα σωστές Ελληνίδες νοικοκυρές που ξέρουν να μαγειρεύουν ? Απίστευτο !!Μακάρι να έμεινε καμιά.Πολύ ερωτικό στοιχείο σε μια γυναίκα να ξέρει να μαγειρεύει σωστά.
ΑπάντησηΔιαγραφή