Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Τρεις σπιτικές παρασκευές για να χρησιμοποιήσετε το νερό από τα ζυμαρικά


Η θολότητα στο νερό μετά την αφαίρεση των ζυμαρικών, όπως εξηγεί το Taste of Home, είναι αποτέλεσμα αμύλων και αλάτων που μεταφέρονται από τα ζυμαρικά κατά τη διαδικασία μαγειρέματος. Αυτός είναι ο λόγος που το νερό έχει τέτοια αξία, και από τους ειδικούς θεωρείται, σχεδόν, σπατάλη, το να το πετάτε μετά το βράσιμο των ζυμαρικών.

Αυτά τα άμυλα και τα άλατα, όταν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση ή την αύξηση της γεύσης άλλως συνταγών. Κρατήστε, λοιπόν, τουλάχιστον ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών που έχει απομείνει για να το χρησιμοποιήσετε για κάποιους από τους παρακάτω σκοπούς.

Σάλτσες

Όχι μόνο το νερό που έχει απομείνει από τα ζυμαρικά μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε υπέροχες σάλτσες, αλλά η χρήση του μπορεί να βοηθήσει να πήξει η σάλτσα και να συνδεθεί γευστικά πραγματικά με τα ζυμαρικά. Δεν αποτελεί μυστικό το ότι οι κλασικές σάλτσες όπως το πέστο, η καρμπονάρα και το cacio e pepe βελτιώνονται με την προσθήκη νερού από τα ζυμαρικά. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Food & Wine, το νερό των ζυμαρικών είναι το μυστικό για σάλτσες σε επίπεδο εστιατορίου.

Υπάρχει λόγος, άλλωστε, που το Bon Appétit αναφέρεται στο νερό των ζυμαρικών που έχει απομείνει ως «υγρό χρυσό». Η προσθήκη ζεστού νερού ζυμαρικών στο ελαιόλαδο, το βούτυρο ή το λίπος στη σάλτσα σας είναι στην πραγματικότητα ένα παράδειγμα γαλακτωματοποίησης. Αυτό είναι το κόλπο πολλών ιταλικών εστιατορίων κάνει τις σάλτσες τους να έχουν τόσο μεταξένια γεύση… και μπορεί εύκολα να γίνει το μυστικό σας αν θυμηθείτε να μην πετάξετε το νερό από τα ζυμαρικά που μόλις βράσατε.

Ψωμί και ζύμη πίτσας

Το νερό από τα ζυμαρικά, σύμφωνα με το tastingtable.com, μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να φτιάξετε καλύτερο ψωμί. Και δεν είναι μόνο αυτό. Όπως επισημαίνει το Uno Casa, το νερό των ζυμαρικών είναι το ακριβές υγρό που απαιτούν οι ζύμες: υγρό με λίγο αλάτι. Επιπλέον, το άμυλο στο νερό των ζυμαρικών θα βοηθήσει στη συγκράτηση της ζύμης.

Σύμφωνα με το tastingtable.com, τα άμυλα του νερού των ζυμαρικών μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν το σπιτικό ψωμί να φουσκώσει. Απλώς χρησιμοποιήστε το νερό των ζυμαρικών στη θέση του νερού της βρύσης ή ό,τι άλλο νερό χρησιμοποιείτε συνήθως, σημειώνει το Food & Wine, τονίζοντας, επίσης, πως το νερό ζυμαρικών που έχει απομείνει είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για χρήση σε ψωμιά ιταλικού τύπου όπως η focaccia.

Ωστόσο, όσοι παρασκευάζετε το ψωμί σας στο σπίτι και χρησιμοποιήσετε το νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά θα πρέπει να ελέγξετε πρώτα το επίπεδο αλατιού στο νερό, καθώς μπορεί να μην χρειάζεται να προσθέσετε τόσο πολύ με βάση το επίπεδο που υπάρχει ήδη στο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News