Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Γαρίδες με σάλτσα παρμεζάνας


Έτοιμες σε λίγα μόλις λεπτά

Υλικά

- 500 γρ. jumbo γαρίδες

- 1 κ. σ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο)

- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο

- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα

- 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για σερβίρισμα

- 1 κ. γλ. κορν φλάουρ ανακατεμένο με 1 κ. σ. γάλα

- 3-4 κ. σ. χυμό λεμονιού (προσαρμόστε την οξύτητα ανάλογα με τα γούστα σας)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το βούτυρο (ή το λάδι) σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Τηγανίστε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Προσθέστε το σκόρδο στο υπόλοιπο βούτυρο (ή λάδι) στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτουμε το γάλα (ή την κρέμα) και φέρτε τη σάλτσα σε βράση. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση, προσθέστε την παρμεζάνα και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 2 λεπτά μέχρι να πήξει.

Βήμα 3

Προσθέστε το μείγμα αμύλου κορν φλάουρ/νερού στο τηγάνι και ανακατέψτε γρήγορα για να ενωθεί με τη σάλτσα, η οποία θα αρχίσει να πήζει αμέσως.

Βήμα 4

Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με το χυμό λεμονιού. Προσθέστε τις γαρίδες και από πάνω ρίξτε φέτες λεμονιού, μαϊντανό, έξτρα παρμεζάνα, τριμμένο πιπέρι και αλάτι (αν χρειάζεται).

Βήμα 5

Σερβίρετε πάνω από λαχανικά στον ατμό, νουντλς, ρύζι ή μαγειρεμένα ζυμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News