Για τους λάτρεις των πιο γλυκών γεύσεων
Υλικά
- 6 μπούτια κοτόπουλου
- 1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 85 γρ. μέλι
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τα μπούτια κοτόπουλου.
Βήμα 2
Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω και σοτάρετε και τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 3
Αφαιρέστε τα μπούτια του κοτόπουλου από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη. Πετάξτε το περιττό λίπος, αλλά αφήστε λίγο μέσα για τη σάλτσα.
Βήμα 4
Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει, μετά προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατέψτε. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό.
Βήμα 5
Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε με τη σάλτσα.
Βήμα 6
Ψήστε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News