Τέλειο ορεκτικό
Υλικά
- 2 μεγάλα κολοκυθάκια
- 2 1/2 κ. γλ. αλάτι, μοιρασμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ. σ. αλεύρι λιναρόσπορου
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη πατάτα
- 1/2 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο καρότο
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ψιλοκόψτε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίστε με περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Αφήστε τα να σουρώσουν πάνω από το νεροχύτη για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Ταυτόχρονα, ανακατέψτε το νερό, το αλεύρι και το αλεύρι λιναρόσπορου μέχρι να ενωθούν πλήρως. Αφήστε το μείγμα στην άκρη να καθίσει για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 3
Στύψτε τα υγρά από τα κρεμμύδια και τις πατάτες και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 4
Συνδυάστε τη φρυγανιά, το δυόσμο, τον άνηθο, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Ξεπλύνετε από το αλάτι τα κολοκυθάκια, σουρώστε τα και προσθέστε τα μαζί με το κρεμμύδι, την πατάτα και το καρότο στο μείγμα ψίχας ψωμιού και ανακατέψτε.
Βήμα 6
Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε τα πάντα άλλη μια φορά με τα χέρια σας. Αφήστε τα στην άκρη να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά στον πάγκο ή μέχρι 3 ημέρες, σκεπασμένα στο ψυγείο.
Βήμα 7
Ζεστάνετε 3 κουταλιές λάδι σε ένα ρηχό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας να μην καεί το λάδι.
Βήμα 8
Χωρίστε το μείγμα κολοκυθιών σε μερίδες του 1/3 του φλιτζανιού και πλάστε στο σχήμα των κεφτέδων. Δουλεύοντας σε παρτίδες, προσθέστε τις μπάλες στο καυτό λάδι και πατήστε ελαφρώς. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν, 2 έως 3 λεπτά, γυρίστε και συνεχίστε το τηγάνισμα μέχρι οι κολοκυθοκεφτέδες σας να γίνουν τραγανοί και χρυσοκάστανοι, 2 έως 3 λεπτά ακόμη.
Βήμα 9
Μεταφέρετε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτοντας 2 κουταλιές λάδι στο τηγάνι μεταξύ κάθε παρτίδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News