Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Κριθαράκι στο φούρνο με γαρίδες και φέτα


Εύκολη στην προετοιμασία συνταγή, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά

- 500 γρ. ωμές γαρίδες, καθαρισμένες

- 400 γρ. ντομάτες σε κύβους

- 1 1/2 φλ. τσαγιού κριθαράκι ολικής άλεσης

- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί

- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου

- 1 κ. γλ. αλάτι

- 2 κ. γλ. φρέσκο σκόρδο, ψιλοκομμένο

- 2 κ. σλ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη (ή 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη)

- 180 γρ. θρυμματισμένη φέτα - Άπαχο γιαούρτι (προαιρετικά για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2

Σε ένα πυρέξ ανακατέψτε τους κύβους ντομάτας, το κριθαράκι, το κρεμμύδι, το λευκό κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Βήμα 3

Τοποθετήστε από πάνω τις ωμές γαρίδες, τη φέτα και τη ρίγανη.

Βήμα 4

Ψήστε στους 180 βαθμούς για 40- 50 λεπτά ή μέχρι το κριθαράκι να είναι al dente.

Βήμα 5

Σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι (προαιρετικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News