Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και μαζί της ξεκινά η περίοδος της νηστείας, μια ευκαιρία για να επανεκκινήσουμε τη διατροφή μας και να χαρίσουμε στο σώμα μας υγιεινές και ελαφριές επιλογές. Η διατροφολόγος Δέσποινα Τερζίδου μάς προτείνει μια συνταγή γεμάτη θρεπτικά συστατικά, χωρίς περιττές θερμίδες ή ζάχαρη. Εύκολος στην εκτέλεση και εξαιρετικός για να τον απολαύσεις στη νηστεία που έρχεται, αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι σίγουρα μια επιλογή που θα γίνει το αγαπημένο σου επιδόρπιο το επόμενο διάστημα.
Υλικά:
- 300γρ σιμιγδάλι (150γρ χοντρό/150γρ ψιλό)
- 500γρ χουρμάδες
- 1 κ.σ. κανέλα
- ελαιόλαδο
- προαιρετικά ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση:
- Σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε 2 κ.σ.ελαιόλαδο και προσθέτουμε 300γρ σιμιγδάλι (150γρ χοντρό/150γρ ψιλό).
- Ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα σε μέτρια φωτιά! Να ανακατεύετε συχνά να μην αρπάξει!
- Στο μπλέντερ ρίχνουμε 500γρ χουρμάδες, προσθέτουμε 400ml ζεστό νερό και 1 κ.σ. κανέλα.
- Μπλεντάρουμε και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι! Προσθέτουμε άλλα(και όχι αλλά 😅) 250ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε!
- Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, σταφίδες κτλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News