Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025

Κορμός μωσαϊκό με κουβερτούρα, το τέλειο γλυκό σε κάθε περίσταση | Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου


Κορμός μωσαϊκό με κουβερτούρα, μπισκότα βουτύρου και αυγά είναι το τέλειο γλυκό σε κάθε περίσταση.

Υλικά

Για το κορμό μωσαϊκό με κουβερτούρα

  •     250 γρ. βούτυρο μαλακό
  •     1 φλ. ζάχαρη άχνη
  •     2 αυγά
  •     4 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  •     100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη λιωμένη
  •     4 κ.σ. κονιάκ
  •     1 φλ. καρύδια τριμμένα
  •     1 φλ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και τριμμένα
  •     1 συσκ. μπισκότα βουτύρου
  •     1/2 φλ. γάλα για το ράντισμα των μπισκότων

Για το γλάσο

  •     150 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  •     150 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με γάλα.
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.
  • Με μίξερ χειρός θα τα ανακατέψουμε μέχρι να ασπρίσει το μίγμα για περίπου 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα φρέσκα αυγά, το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ.
  • Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μίγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
  • Ντύνουμε με μια μεμβράνη ή με μια λαδόκολλα μία μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  • Αδειάζουμε τον κορμό μέσα στην φόρμα και το παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Για το γλάσο

  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και την αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
  • Προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ομογενοποίηση του γλάσο και να γίνει λείο και γυαλιστερό. Τα κομμάτια από την σοκολάτα πρέπει να λιώσουν καλά και να διαλυθούν μέσα στην κρέμα.
  • Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία από το μίγμα.
  • Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο αφού έχει σταθεροποιηθεί, τον ξεφορμάρουμε και τον βάζουμε σε πιατέλα.
  • Περιχύνουμε τον κορμό μωσαϊκό με κουβερτούρα με το χλιαρό γλάσο.
  • Το μωσαϊκό με κουβερτούρα διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
  • Εναλλακτικά, μπορείς να τον τυλίξεις σε μια λαδόκολλα και να του δώσεις σχήμα ρολού. Τον βάζεις στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News