Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025

Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι


Αν ψάχνετε για ένα πιο υγιεινό επιδόρπιο, βρήκατε την ιδανική συνταγή

Υλικά

  •     2 φλ. τσαγιού χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  •     6 κ. σ. κακάο σε σκόνη
  •     2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  •     1/4 κ. γλ. αλάτι
  •     3 αυγά
  •     Για το γλάσο σοκολάτας:
  •     Λάδι καρύδας
  •     6 κ. σ. κακάο σε σκόνη
  •     3 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

  •     Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μια φόρμα για κέικ με λαδόκολλα.
  •     Προσθέστε τους χουρμάδες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τους μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα (αν οι χουρμάδες σας είναι σκληροί, μουλιάστε τους σε νερό για 10 λεπτά και σουρώστε τους).
  •     Στη συνέχεια προσθέστε το κακάο και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί μια μπάλα.
  •     Τέλος, προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα αυγά. Πολτοποιήστε ξανά μέχρι να γίνει λείο -περίπου 1 λεπτό ακόμη.
  •     Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ισιώστε ομοιόμορφα την κορυφή.
  •     Ψήστε για 30- 35 λεπτά -μην το παρακάνετε με το ψήσιμο.
  •     Αφήστε να κρυώσει και απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News