Ραβανί με ινδοκάρυδο. Σιροπιαστό ινδοκάρυδο που είναι σαν αφρός και λιώνει στο στόμα! Είναι ένα από τα πιο νόστιμα και ανάλαφρα σιροπιαστά γλυκά.
Τη συνταγή μάς δίνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος.
Υλικά
Υλικά για το σιρόπι
- 3 ½ ποτήρια του νερού νερό
- 3 ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 3 βανίλιες
- 2 φλούδες από λεμόνι
Υλικά για το κέικ
- 3 ποτήρια του νερού καρύδα τριμμένη
- 3 ποτήρια του νερού αλεύρι γ.ο.χ
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια κρασιού μικρά γάλα
- 6 κ.τ.σ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
- 5 αυγά
- 2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το ραβανί - ταψί 25*35 εκατοστά
- 600 ml νερό
- 500 gr ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας μικρό
- 1 βανίλιες
- 1 φλούδα λεμόνι
Για το κέικ - ταψί 25*35 εκατοστά
- 200 γρ καρύδα
- 400 γρ αλεύρι
- 300 γρ ζάχαρη
- 200 ml γάλα
- 150 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά
- 1 ½ κ.τ.γ μπέικιν
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
- Ξεκινάμε με το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να τελειώσουμε με την υπόλοιπη συνταγή.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μέτρια τα υλικά για το σιρόπι και την βάζουμε στη φωτιά.
- Από τη στιγμή που θα πάρει βράση μετράμε 5 λεπτά και το σβήνουμε.
- Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το κέικ
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, βάζοντας σταδιακά τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια όταν αφρατέψει λίγο(μετά από 2 λεπτά χτύπημα) προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
- Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε την καρύδα, ανακατεύοντας και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ πολύ καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με καρύδα.
- Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
- Πρέπει να πάρει χρυσό χρώμα από πάνω.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια μέχρι κάτω.
- Ρίχνουμε το σιρόπι απευθείας προσεκτικά.
- Πασπαλίζουμε με καρύδα, μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια
- Σερβίρουμε με παγωτό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News