Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025

Πιροσκί πατάτας γεμιστά με τυρί


Για ένα γρήγορο και χορταστικό βραδινό γεύμα

Υλικά

  •     500 γρ. πατάτες
  •     150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •     Λίγο τριμμένο τυρί για κάθε πιροσκί
  •     Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  •     Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε σε μερίδες.
  •     Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει, αλατίστε και τοποθετήστε τις πατάτες. Αφήστε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  •     Σουρώστε τις πατάτες και αφήστε λίγο να κρυώσουν, ώστε να μπορείτε να τις χειριστείτε.
  •     Πιέστε τις πατάτες με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν σχεδόν σε πουρέ και προσθέστε το αλεύρι.
  •     Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
  •     Χωρίστε σε 4 ζυμαράκια.
  •     Ανοίξτε το κάθε ζυμαράκι και γεμίστε με το τριμμένο τυρί. Κλείστε και σχηματίστε μια μπάλα.
  •     Πατήστε μέχρι να γίνει μια πλάκα και περάστε το κάθε ζυμαράκι από λίγο αλεύρι.
  •     Τηγανίστε για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News