Τα ελληνικά αυγά αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεΐνης και θρεπτικών συστατικών, αλλά η παρουσία PFAS και άλλων μικρορύπων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, ιδιαίτερα για ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.
Τα ελληνικά αυγά θεωρούνται ασφαλή και θρεπτικά λόγω της πρωτεΐνης τους όμως πρόσφατη έρευνα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Πανεπιστημίου Αιγαίου προβληματίζει αναφορικά με την ποιότητά τους. Η μελέτη εντόπισε υψηλές συγκεντρώσεις PFAS, αλλά και ίχνη φυτοφαρμάκων και φαρμάκων θέτοντας στο προσκήνιο ερωτήματα για την ασφάλεια και την ποιότητα της καθημερινής μας διατροφής.






.jpg)




































