Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας


Συνοδέψτε ιδανικά με ζυμαρικά ή ρύζι

Υλικά

- 1/2 κιλό ψαρονέφρι

- 2 κ. σ. βούτυρο

- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος

- 3/4 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν

- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

- 1 κ. σ. μουστάρδα

- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κόψτε το ψαρονέφρι σε 8 κομμάτια και κόψτε ξανά το κάθε κομμάτι στη μέση. Ανοίξτε και ισιώστε κάθε κομμάτι, χτυπώντας το ελαφρά με σφυρί κρέατος.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαγειρέψτε το χοιρινό στο βούτυρο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 5- 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα πιάτο και κρατήστε το ζεστό.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι, μαγειρέψτε το ζωμό και το εστραγκόν σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθούν στο μισό. Μειώστε τη φωτιά, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Απλώστε τη σάλτσα πάνω από το χοιρινό και σερβίρετε με ζυμαρικά ή ρύζι αν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News