Εύκολο στην παρασκευή και νόστιμο στη γεύση
Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο (στήθος ή μπούτια)
- 4 μεσαίες πατάτες, σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
- 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια (ή κανονικές ντομάτες κομμένες στα τέσσερα)
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
- 1 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 3 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 2
Προσθέστε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις ελιές σε ένα μεγάλο μπολ και το κοτόπουλο σε ένα άλλο μπολ. Προσθέστε το μισό από το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα πάνω από τα λαχανικά και το άλλο μισό από αυτά τα υλικά στο κοτόπουλο. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.
Βήμα 3
Ρίξτε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά. Ψήστε για 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Βήμα 4
Πασπαλίστε με φρέσκο βασιλικό το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
Βήμα 5
Σερβίρετε και περιχύστε το κοτόπουλο με λίγο από το ζουμί του ταψιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News