Σερβίρετε με πιτούλες και τζατζίκι
Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 300 γρ. φασόλια βρασμένα
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
- 1/4 κ. γλ. τριμμένο κόλιανδρο
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πιέστε στη χούφτα σας όσο το δυνατόν περισσότερο το τριμμένο κρεμμύδι ώστε να φύγει η υγρασία και αφήστε το στην άκρη.
- Βάλτε τα φασόλια, το μαϊντανό, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
- Επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να γίνει χοντροκομμένος πουρές. Ανακατέψτε το μείγμα με τα φασόλια και το κρεμμύδι σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλεύρι και το αυγό και ανακατέψτε.
- Σχηματίστε το μείγμα σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια και αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, κατάλληλο για φούρνο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τοποθετήστε τα φαλάφελ στο τηγάνι και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μεταφέρετε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News