Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και λεμονάτη νότα
Υλικά
- 250 γρ. ριγκατόνι
- 3 κ. σ. βούτυρο, χωρισμένο
- 800 γρ. μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Πιπέρι, για γεύση
- 2 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- Το χυμό από 1 1/2 λεμόνι
- 1 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 180 γρ. φρέσκο σπανάκι
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
- Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και σοτάρετε στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί απ’ όλες τις πλευρές, περίπου 10- 12 λεπτά.
- Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
- Ανακατέψτε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και το χυμό λεμονιού. Αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά και, στη συνέχεια, ανακατέψτε το τυρί παρμεζάνα.
- Προσθέστε το σπανάκι και τα ζυμαρικά. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 3- 4 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News