Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025

Συνταγή για αλμυρό κέικ με τυριά και αλλαντικά


Φτιάχνουμε ένα ιδιαίτερο κέικ, που με τα ιταλικά τυριά και αλλαντικά που έχει μέσα, θα γίνει ανάρπαστο σε όλη την οικογένεια.

Υλικά

  •     Μερίδες: 6-8
  •     500 γρ. αλεύρι σκληρό
  •     10 γρ. φρέσκια μαγιά
  •     400 ml νερό
  •     15 γρ. αλάτι
  •     150 γρ. Bούτυρο Lurpak, σε θερµοκρασία δωµατίου
  •     150 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί, τριμμένο
  •     100 γρ. τυρί προβολόνε, σε κυβάκια
  •     100 γρ. Arla Mozzarella, τριμμένη
  •     150 γρ. µορταδέλα, σε κύβους
  •     150 γρ. σαλάμι, σε κύβους
  •     μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουµε στο µίξερ µε τον γάντζο το αλεύρι µε τη µαγιά και το νερό και το ζυµώνουµε για περίπου 15΄, σε µεσαία ταχύτητα. Στα µισά του ζυµώµατος προσθέτουµε το αλάτι διαλυµένο σε ελάχιστο νερό. Βάζουµε το ζυµάρι σε ένα µεγάλο µπολ, σκεπάζουµε µε µεµβράνη και αφήνουµε να φουσκώσει σε θερµοκρασία δωµατίου για 3 ώρες περίπου

Βήμα 2

Μετά το πέρας των ωρών, ανοίγουµε µε τα χέρια µας το ζυµάρι σε αλευρωµένη επιφάνεια και απλώνουµε διάσπαρτα το μαλακό Bούτυρο Lurpak. Από πάνω τρίβουµε µαύρο πιπέρι, πασπαλίζουµε το µισό Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί και προσθέτουµε τη µισή ποσότητα προβολόνε, τη μισή Arla Mozzarella τριμμένη και τα μισά αλλαντικά. Διπλώνουµε το ζυµάρι σαν βιβλίο στα τρία και προσπαθούµε να το ξανανοίξουµε µε τα χέρια µας µε τη βοήθεια ενός πλάστη σε ένα µεγάλο τετράγωνο.

Βήμα 3

Αλείφουµε ξανά από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε πιπέρι, Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί, προβολόνε, Arla Mozzarella τριμμένη και τα υπόλοιπα αλλαντικά. Τυλίγουµε τώρα το ζυµάρι σε κύλινδρο, ενώνουµε τις άκρες του σε κουλούρα και το βάζουµε σε ταψί µε τρύπα στη µέση για να φουσκώσει ξανά για 1 ώρα περίπου. Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις για 40΄. Σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News