Από τα πιο θρεπτικά, παραδοσιακά πιάτα. Και πολύ νόστιμο. Και ετοιμάζεται πιο γρήγορα από όλα τα όσπρια. Και όσο μεγαλώνουμε το εκτιμούμε όλο και περισσότερο.
Κάθε Τετάρτη στο μενού του παιδικού σταθμού που πήγαινε η κόρη μου, είχε φακές. Δεν ξέρω πώς τις μαγείρευαν οι άνθρωποι εκεί, αλλά μόνο στον παιδικό, τις έτρωγε, στο σπίτι ήταν «ίου»…
Θυμάμαι βέβαια και τα δικά μου «χαΐρια», όταν μαγείρευε η μαμά μου στο σπίτι φακές και όλοι γκρινιάζαμε, τρώγαμε με το ζόρι δυο κουταλιές και μετά κάναμε εκστρατεία στα ντουλάπια, για καμιά λιχουδιά, στη ζούλα.



















.jpg)
























